Crostini med brie och tomatpesto

266
7
Crostini med brie och tomatpesto

Ett utsökt tilltugg med italienska förtecken! Färdiga crostini toppas med en härligt örtig tomatröra med pikant sälta från parmesanost. Kombinera med en bit brie för en fulländad smakupplevelse. Förenkla med färdig tomatpesto på burk om så önskas.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Crostini med brie och tomatpesto

Ingredienser

Ger 25 stycken
1 vitlöksklyfta
8 soltorkade tomater
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad persilja
1 1/2 dl riven parmesan
1 msk tomatpuré
300 g brieost
25 crostini
ev basilikablad till garnering

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri crostini.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållsförteckningen på crostinin, välj laktosfri dessertost.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållsförteckningen på crostinin, ersätt dessertosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Välj lämpligt bröd. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringvärdet är beräknat per snitt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

266

Kommentarer

Malin

2021-02-04

Supergoda!!

Stephanie

2020-12-29

Älskar den, men brukar tillsätta lite av oljan i från de soltorkade tomater a för att det ska binda lite bättre.

Birgitta

2020-06-15

Enkelt och gott

Näringsvärde per portion

Energi 319 KJ / 76 kCal
Fett 5 g
Salt 0.42 g
Kolhydrater 3 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden