Crostini med brie och tomatpesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Crostini med brie och tomatpesto

Ett utsökt tilltugg med italienska förtecken! Färdiga crostini toppas med en härligt örtig tomatröra med pikant sälta från parmesanost. Kombinera med en bit brie för en fulländad smakupplevelse. Förenkla med färdig tomatpesto på burk om så önskas.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 25 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv vitlöken. Finhacka tomaterna.
  2. Blanda vitlök och tomater med basilika, persilja, parmesan och tomatpuré. Förvara övertäckt i kyl. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg.
  3. Ca 1 timme före servering: Skär brieosten i 25 bitar (för 25 stycken) och lägg på crostini. Toppa med tomatröran.
  4. Garnera ev med basilikablad.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri crostini.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållsförteckningen på crostinin, välj laktosfri dessertost.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållsförteckningen på crostinin, ersätt dessertosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Välj lämpligt bröd. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringvärdet är beräknat per snitt.

Ingredienser

Portioner: Ger 25 stycken
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 soltorkade tomater
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 g brieost
  • 25 crostini
  • ev basilikablad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 319 kJ / 76 kCal