Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon

6
1
Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon

Bakad brie är både gott, enkelt och lyxigt! Brieost bakas i ugn och toppas med honung, pistage och hallon, en perfekt dessert efter maten eller kanske som plockmat eller rätt på buffén.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon

Ingredienser

8-10
1
rund brieost (à ca 500 g)
250 g
färska eller frysta tinade hallon
1 dl
pistagenötter
2 msk
flytande honung

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 10 port.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Inga-lill

7/29/2019

Jätte gott

Näringsvärde per portion

Energi 1037 KJ / 248 kCal
Fett 20 g
Salt 0.56 g
Kolhydrater 7 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept