Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
2
Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon

Bakad brie är både gott, enkelt och lyxigt! Brieost bakas i ugn och toppas med honung, pistage och hallon, en perfekt dessert efter maten eller kanske som plockmat eller rätt på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon

Ingredienser

8-10 portioner
1   rund brieost (à ca 500 g)
250 g  färska eller frysta tinade hallon
1 dl  pistagenötter
2 msk  flytande honung

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 10 port.

Gör så här

Tips

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Skippade hallonen och blandade pistagenötter och honung och hade på innan jag satte in den i ugnen. Blev toppen!

Angelica

2024-01-05

Jätte gott

Inga-lill

2019-07-29

Näringsvärde per portion

Energi1037 KJ / 248 kCal
Fett20 g
Salt0.56 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispad brie med soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad brieost med honung och pistagenötter
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld brieost
Betyg 2.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brie- och haricots vertssallad
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Persiljefriterad brie med granatäpple och pistagehonung
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga