Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon
Bakad brie är både gott, enkelt och lyxigt! Brieost bakas i ugn och toppas med honung, pistage och hallon, en perfekt dessert efter maten eller kanske som plockmat eller rätt på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
Ingredienser
8-10 portioner
1 rund brieost (à ca 500 g)
250 g färska eller frysta tinade hallon
1 dl pistagenötter
2 msk flytande honung
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 10 port.
Gör så här
Tips
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1037 KJ / 248 kCal
Fett20 g
Salt0.56 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g
Kommentarer
Skippade hallonen och blandade pistagenötter och honung och hade på innan jag satte in den i ugnen. Blev toppen!
Angelica
2024-01-05Jätte gott
Inga-lill
2019-07-29