Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon

Bakad brie är både gott, enkelt och lyxigt! Brieost bakas i ugn och toppas med honung, pistage och hallon, en perfekt dessert efter maten eller kanske som plockmat eller rätt på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg osten i rumstemperatur ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Lägg osten på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  3. Lyft försiktigt över osten på ett fat och toppa med hallon och pistage. Ringla över honung och servera direkt.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 10 port.

Tips

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 1 rund brieost (à ca 500 g)
  • 250 g färska eller frysta tinade hallon
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1037 kJ / 248 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer