Fusilli med kyckling, zucchini och spenat

8
1 Klimatsmart
Fusilli med kyckling, zucchini och spenat

En enkel och god pastarätt med kyckling, zucchini och spenat. Fusilli kommer från de centrala/norra delarna av Italien och namnet kommer av den spole man brukade linda ulltråden på förr i tiden.

Skriv ut
Fusilli med kyckling, zucchini och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 msk
olivolja
200 g
strimlad kyckling
100 g
zucchini
2
tomater
1
schalottenlök
-
salt
-
peppar
350 g
pasta (gärna fusilli)
80 g
färsk spenat
1 dl
riven parmesanost

För alla

Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Hillevi

2020-08-29

Jag dubblade mängden kyckling och zucchini annars hade det aldrig räckt till 4! Salt och peppar saknades i receptet tycker jag

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Hillevi! Var bra att du hade extra kyckling och zucchini hemma så att ni blev mätta. Vi har nu lagt till salt och pepppar i receptet, tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1944 KJ / 466 kCal
Fett 8 g
Salt 0.35 g
Kolhydrater 67 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept