Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fusilli med kyckling, zucchini och spenat

En enkel och god pastarätt med kyckling, zucchini och spenat. Fusilli kommer från de centrala/norra delarna av Italien och namnet kommer av den spole man brukade linda ulltråden på förr i tiden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm oljan i en stekpanna och fräs kycklingen i ca 3 minuter så att den får fin färg.
  2. Tärna zucchinin och tomaterna och strimla schalottenlöken.
  3. Blanda ner grönsakerna och löken i stekpannan och låt fräsa tillsammans med kycklingen i ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar.
  4. Koka pastan al dente.
  5. Avsluta med att vända ner spenaten i kycklingfräset och servera tillsammans med pastan och riven parmesanost.

För alla

Fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olivolja
  • 200 g strimlad kyckling
  • 100 g zucchini
  • 2 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 350 g pasta (gärna fusilli)
  • 80 g färsk spenat
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1944 kJ / 466 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept