Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

16
4
Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Risoni är ett gott alternativ till ris och perfekt för att göra soppor och sallader lite matigare. I detta krämiga recept serveras den med sparris, citron och nyriven parmesan. Supergott, och dessutom klart på ett kick!

Skriv ut
Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4
port risoni (4 port motsvarar ca 400 g)
1
knippe grön sparris (à ca 250 g)
skal av 1/2
citron
1
schalottenlök
2 1/2 dl
riven parmesanost
-
olivolja (till stekning)
6 - 8 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt
-
svartpeppar

Till servering

riven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risonin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.Osten kan innehålla löpe.Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Yasmin

2021-03-23

Jättegott men kunde varit dubbelt så mycket sparris. Hoppade löken pga allergi och bytte buljongen mot grönsaksbuljong eftersom vi kör vego. Kommer att göras igen!

Johann

2021-01-07

Väldigt enkelt, snabblagat och gott. Men som så ofta annars gäller dubbel kryddning...

Jonas

2020-11-30

Börja med mindre mängden buljong? Hur mkt mena man

Redaktionen ICAse

2020-12-01

Hej Jonas! Förstår din förvirring. Just nu verkar inte mängder med intervaller synas i appen. Men om du går in i receptet via ica.se så står det 6-8 dl buljong. Så börja med 6 dl och späd med mer om det behövs. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept