UNDER 30 MIN | Medel

Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Risoni är ett gott alternativ till ris och perfekt för att göra soppor och sallader lite matigare. I detta krämiga recept serveras den med sparris, citron och nyriven parmesan. Supergott, och dessutom klart på ett kick!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risoni halva koktiden och häll av i ett durkslag.
  2. Ansa och skala sparrisen vid behov och skär den i mindre bitar. 
  3. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv ner skalet i en skål.
  4. Finhacka löken. Riv parmesanosten.
  5. Använd en rymlig kastrull vid tillagning. Fräs lök och sparris i olivolja utan att få färg ett par minuter. Tillsätt den halvkokta risonin och rör runt. 
  6. Häll på buljongen, börja med den mindre mängden. Låt puttra försiktigt 3–5 minuter. Tillsätt mer buljong om det känns för tjockt.
  7. Tillsätt parmesan, rivet citronskal smaka av med salt och peppar.
  8. Till servering: Servera direkt med lite extra riven parmesan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risonin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port risoni (4 port motsvarar ca 400 g)
  • 1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
  • skal av 1/2 citron
  • 1 schalottenlök
  • 2 1/2 dl riven parmesanost
  • olivolja (till stekning)
  • 6 - 8 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • riven parmesanost