Risoni är ett gott alternativ till ris och perfekt för att göra soppor och sallader lite matigare. I detta krämiga recept serveras den med sparris, citron och nyriven parmesan. Supergott, och dessutom klart på ett kick!
Ingredienser
4 portioner
4 port risoni (4 port motsvarar ca 400 g)
1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
skal av 1/2 citron
1 schalottenlök
2 1/2 dl riven parmesan
olivolja (till stekning)
6 - 8 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
Till servering
riven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein. Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risonin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.Osten kan innehålla löpe.Recept och bild i samarbete med Barilla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4 av 5.
2929 personer har röstat
6 st
Kommentarer
Gott och enkelt men! Väldigt otydligt med buljongen, jag var tvungen att hälla av massa vätska, och kryddningen såväl som citronen är alldeles för svag. Kommer testa igen fast med mer krydda och västerbottenost som någon skrev här under.
Miranda
2023-03-26
Skitgott och enkelt! Bytte dock ut buljongen mot svampbuljong och hade i tärnade zucchinin också, och ringlade tryffelolja över. Mums!
Caroline
2021-06-07
Jättegott men kunde varit dubbelt så mycket sparris. Hoppade löken pga allergi och bytte buljongen mot grönsaksbuljong eftersom vi kör vego. Kommer att göras igen!
Kommentarer
Gott och enkelt men! Väldigt otydligt med buljongen, jag var tvungen att hälla av massa vätska, och kryddningen såväl som citronen är alldeles för svag. Kommer testa igen fast med mer krydda och västerbottenost som någon skrev här under.
Miranda
2023-03-26Skitgott och enkelt! Bytte dock ut buljongen mot svampbuljong och hade i tärnade zucchinin också, och ringlade tryffelolja över. Mums!
Caroline
2021-06-07Jättegott men kunde varit dubbelt så mycket sparris. Hoppade löken pga allergi och bytte buljongen mot grönsaksbuljong eftersom vi kör vego. Kommer att göras igen!
Yasmin
2021-03-23