Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan
Risoni är ett gott alternativ till ris och perfekt för att göra soppor och sallader lite matigare. I detta krämiga recept serveras den med sparris, citron och nyriven parmesan. Supergott, och dessutom klart på ett kick!
Ingredienser
4 portioner
4 port risoni (4 port motsvarar ca 400 g)
1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
skal av 1/2 citron
1 schalottenlök
2 1/2 dl riven parmesan
olivolja (till stekning)
6 - 8 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt men! Väldigt otydligt med buljongen, jag var tvungen att hälla av massa vätska, och kryddningen såväl som citronen är alldeles för svag. Kommer testa igen fast med mer krydda och västerbottenost som någon skrev här under.
Miranda
2023-03-26Skitgott och enkelt! Bytte dock ut buljongen mot svampbuljong och hade i tärnade zucchinin också, och ringlade tryffelolja över. Mums!
Caroline
2021-06-07Jättegott men kunde varit dubbelt så mycket sparris. Hoppade löken pga allergi och bytte buljongen mot grönsaksbuljong eftersom vi kör vego. Kommer att göras igen!
Yasmin
2021-03-23