Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

22
5
Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Risoni är ett gott alternativ till ris och perfekt för att göra soppor och sallader lite matigare. I detta krämiga recept serveras den med sparris, citron och nyriven parmesan. Supergott, och dessutom klart på ett kick!

Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 port risoni (4 port motsvarar ca 400 g)
1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
skal av 1/2 citron
1 schalottenlök
2 1/2 dl riven parmesan
olivolja (till stekning)
6 - 8 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar

Till servering

riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risonin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.Osten kan innehålla löpe.Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Caroline

2021-06-07

Skitgott och enkelt! Bytte dock ut buljongen mot svampbuljong och hade i tärnade zucchinin också, och ringlade tryffelolja över. Mums!

Yasmin

2021-03-23

Jättegott men kunde varit dubbelt så mycket sparris. Hoppade löken pga allergi och bytte buljongen mot grönsaksbuljong eftersom vi kör vego. Kommer att göras igen!

Johann

2021-01-07

Väldigt enkelt, snabblagat och gott. Men som så ofta annars gäller dubbel kryddning...