Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

13
4
Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

Gillar du aubergine är Nasu Dengaku, misogrillad aubergine, rätten för dig. Servera tillsammans med sallad och läckert nötströssel för en smakupplevelse utöver det vanliga.

Samarbete med:

Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

Ingredienser

4 portioner

Grillad aubergine

2 medelstora auberginer
olja (att pensla med)
havssalt

Misoglaze

1/2 dl vit misopasta (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 dl vatten
2 msk honung
1 msk mirin (risvin)
1 1/2 msk tabasco sriracha pepparsås

Nötströssel

100 g rostade hasselnötter
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk risvinäger
havssalt

Till servering

2 dl smetana
1 påse blandsallad (à 65 g)
ca 1 - 2 msk sesamfrön
ätbara blommor (att garnera med)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Gör så här

Tips

Misoglazen passar även utmärkt till kött och fågel, testa tillexempel till sommarens grillspett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Maria

2021-06-23

Använde ni röd miso i receptet?

Redaktionen ICAse

2021-06-28

Hej Maria! Nej, vi använde vit misopasta och har uppdaterat receptet med det. Hälsningar Michelle

Ingrid

2020-12-21

Jättegott! Vi använde grillpanna och sedan ugnen och det funkade fint. Serverade också matvete till.

Carola

2020-06-29

Jätteenkelt och gott! Hittade inte mirin men ersatte med 0,5 dl vitt vin ihopkokat i 5 minuter med 0,25 dl socker.