Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

3
3
Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

Gillar du aubergine är Nasu Dengaku, misogrillad aubergine, rätten för dig. Servera tillsammans med sallad och läckert nötströssel för en smakupplevelse utöver det vanliga.

Skriv ut
Nasu Dengaku misogrillad aubergine med nötströssel

Ingredienser

4 portioner

Grillad aubergine

2
medelstora auberginer
-
olja (att pensla med)
-
havssalt

Misoglaze

1/2 dl
misopasta (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1/2 dl
vatten
2 msk
honung
1 msk
mirin
1 1/2 msk
tabasco (sriracha pepparsås)

Nötströssel

100 g
rostade hasselnötter
1
schalottenlök
2
vitlöksklyftor
1 msk
risvinäger
-
havssalt

Till servering

2 dl
smetana
1
påse blandsallad (à 65 g)
ca 1 - 2 msk
sesamfrön
-
ätbara blommor (att garnera med)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Tabasco, Kikkoman och Maldon.

Under 60 minuter

Gör så här

Tips

Misoglazen passar även utmärkt till kött och fågel, testa tillexempel till sommarens grillspett.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Ingrid

12/21/2020

Jättegott! Vi använde grillpanna och sedan ugnen och det funkade fint. Serverade också matvete till.

Carola

6/29/2020

Jätteenkelt och gott! Hittade inte mirin men ersatte med 0,5 dl vitt vin ihopkokat i 5 minuter med 0,25 dl socker.

Botho

6/21/2020

Zmazkenz

Testa liknande recept