Fudge

Betyg 3.9 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Fudge

Vår godaste fudge gör du med kondenserad mjölk – då blir den precis så där lagom mjuk, seg och kolasöt som julgodis ska vara. Tips! Kom ihåg att mäta temperaturen på smeten både i kastrullen och när du vispar den. Strö eventuellt över lite havssalt på slutet. Ett perfekt grundrecept på den bästa fudgen!

Fudge

Ingredienser

30 st
125 g smör
1 förp sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
5 dl strösocker
1 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Följde recept, stelnade aldrig helt. Blev som kladdkaka i konsistens och alldeles för söt.

    Sara

  • Följde receptet och den blev alldeles för söt och då gillar jag sött!

    Kitty

  • God och fin konsistens. Perfekt fudge!

    Anette

  • Brynt smöret och hade i vanilj samt lite flingsalt. Hade dock bara 4dl socker, det räckte. Kokade till 112-113 grader, vispade tills det var ca 80 grader sen och det blev bra.

    Martin

  • Väldigt söt och sockrig.

    Malin

  • Jag tyckte att den både blev väldigt god och fick fin konsistens, men det var svettigt att få till temperaturen och jag trodde att den blev ett fiasko flera gånger då jag trodde att den brände i botten. Det blev liksom bruna flagor i smeten under uppkoket. Det blev dock varken dålig smak eller konsistens för när man vispade den med elvisp så blev allt slätt och fint. Hade i en gnutta hemgjord vaniljessens och strödde flingsalt på toppen också.

    Cecilia

  • För svårt med temperaturen.

    Anna

  • Stelnade aldrig. Mjuk som kladdkaka.

    Emelie

  • Prövade göra efter receptet men dom blev väldigt mjuka. Tror de är bäst att koka tills de fått lite färg och inte förlita sig på termometern. Ska pröva igen och även byta ut hälften av sockret till farinsocker. (Dom var ändå väldigt goda men inte mycket "fudge" smak)

    Josefin

    Hej Josefin! Om du gör fudgen igen (vilket vi hoppas du gör!), notera att våra kockar har sett över receptet och att det är uppdaterat. Bland annat är mängden socker minskad. Hoppas du gillar det förbättrade receptet. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Blev väldigt nöjd med receptet. Lite för sött men helt underbar i smaken. Följde receptet till punkt och pricka och blev nöjd med resultatet

    Aleksandra

Näringsvärde per st

Energi5393 KJ / 1290 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater227 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Snabb tryffelfudge
    Betyg 4.1 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Polkafudge
    Betyg 4.2 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Daimfudge
    Betyg 4.8 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljfudge
    Betyg 2.5 av 5.430 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel tryffelfudge med hasselnötter
    Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lakritsfudge med turkisk peppar
    Betyg 4.1 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad