Polkafudge | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Polkafudge

Polkafugde med marshmallows är precis så gott som det låter. En härlig blandning av len chokladfudge, hårda polkagris karameller och mjuka minimarshmallows. Troligen en ny favorit bland julens gottegrisar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
  2. Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker. 
  3. Hacka eller mortla polkagrisarna. Vänd ner 2/3 av polkagrisarna i smeten tillsammans med marshmallows. 
  4. Bred ut smeten i en folieform, ca 10x15 cm, klädd med bakplåtspapper (för 20 bitar). Strö över resten av polkagrisarna. 
  5. Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per fudge för 20 st.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 100 g ljus mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 1 msk smör (1 msk motsvarar 15 g)
  • 1/2 burk, söt kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl polkagrisar (1 dl karameller motsvarar ca 100 g)
  • 1 dl minimarshmallows
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 436 kJ / 105 kCal