Snabb tryffelfudge
Fudge med mörk choklad och hasselnötter. Enkel och snabb att blanda ihop, men behöver ett par timmar på sig för att stelna. Perfekt att packa in fint och ta med som present i juletider. Gör en stor sats och förvara det som blir över i kylen, de kommer garanterat att gå åt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
20 bitar
1 burk kondenserad mjölk (à 397 g)
300 g hackad mörk choklad (70 %)
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl rostade, grovhackade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi609 KJ / 146 kCal
Fett10 g
Salt0.06 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g
Kommentarer
Behöver dessa slås in i papper eller kan de förvaras ”löst” i en burk?
Mathilda
2021-12-20Galet gott och enkelt att göra!
Katarina
2021-12-12Kan man byta ut mörk choklad mot ljus typ Marabou apelsin choklad?
Angelica
2020-12-13Hej Angelica! Vi har inte provlagat med annan choklad än det som står i receptet men tror att det funkar bra att välja en mjölkchoklad av valfri sort. Lycka till med godiset! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-17