Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Snabb tryffelfudge

Fudge med mörk choklad och hasselnötter. Enkel och snabb att blanda ihop, men behöver ett par timmar på sig för att stelna. Perfekt att packa in fint och ta med som present i juletider. Gör en stor sats och förvara det som blir över i kylen, de kommer garanterat att gå åt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll kondenserad mjölk, choklad och vaniljpulver i en kastrull. Värm tills chokladen smälter, ca 5 minuter. Rör ner hasselnötter.
  2. Häll i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm (för 20 bitar). Ställ i kylen minst 6 timmar. Skär i ca 20 bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg. Men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 1 burk kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 300 g hackad mörk choklad (70 %)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 dl rostade, grovhackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 609 kJ / 146 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer