Vaniljfudge

420
19
Vaniljfudge

En riktigt lyckad vaniljfudge gör vem som helst lycklig. Den här lagom söta fudgen bär ljuvlig smak av vanilj som pricken över i. Skär i lagom stora kuber och förvara gärna i glasburk med lock.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Vaniljfudge

Ingredienser

30 bitar
1 vaniljstång
5 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk sirap

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot havre- eller sojabaserade ersättningar.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

420

Kommentarer

Anna

2022-12-18

Lätta att göra. Blir perfekta 😍

Louise

2022-12-17

Gjort i flera år och blir perfekta! Jag veganiserar dock mina och funkar fint med havresubstitut istället för mjölk och grädde

Lina

2021-12-30

Bästa receptet på fudge! Smakar precis som den man kan köpa på Harrods och Fortnum & Mason i London. Precis sådär söt och smulig som den ska vara. Den bara smälter i munnen! Termometer rekommenderas verkligen.

Näringsvärde per portion

Energi 392 KJ / 94 kCal
Fett 3 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 15 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Lingonfudge
Sesamfluff
Chokladfudge
Apelsinfudge