Vaniljfudge
En riktigt lyckad vaniljfudge gör vem som helst lycklig. Den här lagom söta fudgen bär ljuvlig smak av vanilj som pricken över i. Skär i lagom stora kuber och förvara gärna i glasburk med lock.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
30 bitar
1 vaniljstång
5 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk sirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi392 KJ / 94 kCal
Fett3 g
Salt0.02 g
Kolhydrater15 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Min blev kola på sidorna och fudge i mitten. Rörde kanske för kort tid? Hade i hälften sötströ/socker och sukrin sirup gold. Blev gott ändå.
Pia
2024-10-31Lätta att göra. Blir perfekta 😍
Anna
2022-12-18Gjort i flera år och blir perfekta! Jag veganiserar dock mina och funkar fint med havresubstitut istället för mjölk och grädde
Louise
2022-12-17