Chokladfudge

725
16
Chokladfudge

Det är sött, lite segt och smakar fylligt av choklad. Chokladfudge hör till julens mest älskade godis. Tur då att det inte är särskilt svårt att göra själv. Se bara till att ta tempen ordentligt på fudgesmeten, så konsistensen blir den rätta.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Chokladfudge

Ingredienser

ca 20 st
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk smör
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1 krm salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

725

Kommentarer

Yvonne

2022-12-25

Hade termometer, kokade på medelvärme temp blev klart efter ca: 25 minuter rörde hela tiden och vid 125 grader tog jag kastrullen från plattan och fortsatte röra, men då fick jag snabba mig att hälla upp smeten i en form, den började bli tjock. In i kylen att kallna, sedan skar i bitar blev fantastiskt god.

Mollie

2022-12-20

Min blev till knäck 😂

Linda

2021-12-22

Koka den i minst 45 minuter och gör sedan kulprovet. Då blir den perfekt!

Näringsvärde per portion

Energi 10033 KJ / 2397 kCal
Fett 136 g
Salt 2 g
Kolhydrater 282 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Apelsinfudge
Corny crisp
Jordnötsfudge
Puffkola