Chokladfudge
Det är sött, lite segt och smakar fylligt av choklad. Chokladfudge hör till julens mest älskade godis. Tur då att det inte är särskilt svårt att göra själv. Se bara till att ta tempen ordentligt på fudgesmeten, så konsistensen blir den rätta.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
ca 20 st
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk smör
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi10033 KJ / 2397 kCal
Fett136 g
Salt2 g
Kolhydrater282 g
Protein11 g
Kommentarer
Hade termometer, kokade på medelvärme temp blev klart efter ca: 25 minuter rörde hela tiden och vid 125 grader tog jag kastrullen från plattan och fortsatte röra, men då fick jag snabba mig att hälla upp smeten i en form, den började bli tjock. In i kylen att kallna, sedan skar i bitar blev fantastiskt god.
Yvonne
2022-12-25Min blev till knäck 😂
Mollie
2022-12-20Koka den i minst 45 minuter och gör sedan kulprovet. Då blir den perfekt!
Linda
2021-12-22