Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Chokladfudge

Det är sött, lite segt och smakar fylligt av choklad. Chokladfudge hör till julens mest älskade godis. Tur då att det inte är särskilt svårt att göra själv. Se bara till att ta tempen ordentligt på fudgesmeten, så konsistensen blir den rätta.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde, socker, smör och sirap i en vid, tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125˚C, ca 25 minuter. Rör då och då.
  2. Tillsätt kakao och salt. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 25 x 10 cm. Låt stelna och skär i ca 20 bitar (för 1 sats).

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 10033 kJ / 2397 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer