Fryst choklad- och passionstårta

Betyg 4.1 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Fryst choklad- och passionstårta

Det är chokladigt, det är fruktigt syrligt, det är krämigt och bjuder samtidigt på sött tuggmotstånd. Denna frysta choklad- och passionsfrukttårta får vilken dessertälskare som helst på fall. Bäst är att du kan förbereda den i god tid och ha på lut i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Fryst choklad- och passionstårta

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

100 g hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
1 dl riven kokos
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 krm salt

Chokladfyllning

2 mogna avokado
100 g mörk choklad (70%)
1 dl kokosgrädde
1/2 - 1 dl agavesirap
1 krm salt

Topping

2 mogna bananer
250 g fryst tärnad mango
1 dl urgröpt passionsfrukt
1 dl kokosgrädde
1/2 dl kokosolja

Till garnering

urgröpt passionsfrukt

Gör så här

00:30:00
04:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • God tårta! Istället för hasselnötter använde jag cashewnötter. Det blev väldigt gott. Nästa gång skall jag testa att vispa kokosgrädden till täcket för en mer glasslik konsistens. Den blev väl isig och hård.

    Annie george

  • En favorit i mitt kompisgäng! Den gula toppingen tar väldigt lång tid att tina och är hård när andra delarna går att äta men blir bra när man har i mer kokosgrädde och olja.

    Monika

  • Har gjort denna tårtan ikväll. Toppingen blev inte bra. Blev inte alls så gul och blank och slät som på bilden. Blev mer som en ”gröt” med tydlig smak av banan. Kärnorna i passionsfrukterna krossades inte trots mixade dem både enskilt och ihop med de andra ingredienserna. Hur göra?

    Marita

  • Så himla gott alltså! Alla i sällskapet älskade den.

    Milla

  • Är allergisk mot avokado, vad kan man använda istället?

    Mona

  • Kan man byta bort passionsfrukten till typ någon citrusfrukter eller så?

    Selma

  • Solrosfrön är ett utmärkt sätt att ersätta nötter mvh Ann-Cathrine

    Ann-katrine

  • För att inte få hela passionsfruktskärnor i den gula krämen behöver man mixa ihop passionsfrukten (kärnor och den gula saften) separat. Annars glider bara kärnorna runt i krämen av banan, mango och grädde.

    Maria

    Hej Maria! Tack för bra tips! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej låter riktigt gott men vad kan man byta ut till om det finns både mandel och nötallergiker?

    Eivor

    Hej Eivor! Den är riktigt smarrig! Tyvärr blir det svårt att få till kakan utan nötter eller mandlar. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jag undrar över den urgröpta passionsfrukten i toppingen. På bilden ser det inte it att vara några kärnor i den, men det står inget om att de ska silas bort. Hur ska man göra?

    Linda

    Hej Linda! Tack för din fråga och ursäkta sent svar. Passionsfrukten ska inte silas. Den ska mixas slät tillsammans med övriga ingredienser till toppingen. Lycka till med bakningen och hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Energi1452 KJ / 348 kCal
Fett19 g
Salt0.3 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Raw semla
    Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladkräm
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladmousse med avokado
    Betyg 4.4 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Avokadoglass
    Betyg 3.6 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • No bake cheesecake med blåbär
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Varm choklad med vispad kokosgrädde
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad