UNDER 15 MIN | Enkel

Chokladsås som stelnar

Den perfekta chokladsåsen. Ja, den är verkligen magisk! Dels innehåller den bara två ingredienser och går snabbt att fixa, dels stelnar den när den hälls på glassen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och lägg chokladhacket och oljan i en skål som tål mikrovågsugn. Mikra i ca 30-sekundersintervaller och rör om efter varje intervall. Såsen är färdig när all choklad har smält, låt svalna några minuter (observera att såsen först är väldigt rinnig, men den kommer bli tjockare när den har svalnat något).
  2. Häll chokladsåsen på glassen och se den stelna. Toppa ev såsen med strössel eller godis innan den stelnat helt.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.

Recept och bild i samarbete med Marabou.


Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl kokosolja (utan smak)