Avokadoglass

Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
2
Avokadoglass

En krämig och len glasspinne gjord på avokado och kokosmjölk. Passar alla mellissugna barn och vuxna, men även som lyxig efterrätt en varm sommardag.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Avokadoglass

Ingredienser

ca 6 st
2 dl kokosmjölk
2 urgröpta avokador
1/2 banan
1/2 - 1 msk agavesirap
50 g smält mörk choklad (för vegansk välj mjölkfri choklad)
1/2 dl hackade pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Går det bra att byta ut avokadon till exempelvis blåbär? Eller vad behöver man komplettera med isåfall?

Louise

2018-05-28

Hej Louise! Vi har inte testat det själva men det borde funka alldeles utmärkt! Pröva att öka mängden banan till en hel för att få till konsistensen (avokadon bidrar till en krämighet). Pröva dig fram, lycka till! Hälsningar Elin

Redaktionen

2018-05-29

Glassen blir snäppet fräschare med en skvätt citronjuice i.

Johanna

2018-02-03

Näringsvärde per st

Energi1031 KJ / 247 kCal
Fett20 g
Salt0.06 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Fryst choklad- och passionstårta
Betyg 4.1 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkräm
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moccamousse
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sallad med nektariner, pak choi, avokado och limedressing
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crispy avocado tacos
Betyg 4 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppeldessert med Ballerina kanelbulle
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga