ÖVER 60 MIN | Medel

Avokadoglass

En krämig och len glasspinne gjord på avokado och kokosmjölk. Passar alla mellissugna barn och vuxna, men även som lyxig efterrätt en varm sommardag.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kokosmjölk med urgröpta avokador, banan och agavesirap. Fyll i glassformar och stick in pinnar. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  2. Lossa glassen från formarna. Ringa över smält mörk choklad och strö över hackade pistagenötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 6 st
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 urgröpta avokador
  • 1/2 banan
  • 1/2 - 1 msk agavesirap
  • 50 g smält mörk choklad (för vegansk välj mjölkfri choklad)
  • 1/2 dl hackade pistagenötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1031 kJ / 247 kCal