Avokadoglass
En krämig och len glasspinne gjord på avokado och kokosmjölk. Passar alla mellissugna barn och vuxna, men även som lyxig efterrätt en varm sommardag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
ca 6 st
2 dl kokosmjölk
2 urgröpta avokador
1/2 banan
1/2 - 1 msk agavesirap
50 g smält mörk choklad (för vegansk välj mjölkfri choklad)
1/2 dl hackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1031 KJ / 247 kCal
Fett20 g
Salt0.06 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
Går det bra att byta ut avokadon till exempelvis blåbär? Eller vad behöver man komplettera med isåfall?
Louise
2018-05-28Hej Louise! Vi har inte testat det själva men det borde funka alldeles utmärkt! Pröva att öka mängden banan till en hel för att få till konsistensen (avokadon bidrar till en krämighet). Pröva dig fram, lycka till! Hälsningar Elin
Redaktionen
2018-05-29Glassen blir snäppet fräschare med en skvätt citronjuice i.
Johanna
2018-02-03