Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Avokadoglass

En krämig och len glasspinne gjord på avokado och kokosmjölk. Passar alla mellissugna barn och vuxna, men även som lyxig efterrätt en varm sommardag.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kokosmjölk med urgröpta avokador, banan och agavesirap. Fyll i glassformar och stick in pinnar. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  2. Lossa glassen från formarna. Ringa över smält mörk choklad och strö över hackade pistaschnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Ingredienser

Portioner: ca 6 st
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 urgröpta avokador
  • 1/2 banan
  • 1 msk agavesirap
  • 50 g smält mörk choklad (för vegansk välj mjölkfri choklad)
  • 1/2 dl hackade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1031 kJ / 247 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept