Avokadoglass

12
2
Avokadoglass

En krämig och len glasspinne gjord på avokado och kokosmjölk. Passar alla mellissugna barn och vuxna, men även som lyxig efterrätt en varm sommardag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Avokadoglass

Ingredienser

ca 6 st
2 dl
kokosmjölk
2
urgröpta avokador
1/2
banan
1/2 - 1 msk
agavesirap
50 g
smält mörk choklad (för vegansk välj mjölkfri choklad)
1/2 dl
hackade pistagenötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Louise

2018-05-28

Går det bra att byta ut avokadon till exempelvis blåbär? Eller vad behöver man komplettera med isåfall?

Redaktionen ICAse

2018-05-29

Hej Louise! Vi har inte testat det själva men det borde funka alldeles utmärkt! Pröva att öka mängden banan till en hel för att få till konsistensen (avokadon bidrar till en krämighet). Pröva dig fram, lycka till! Hälsningar Elin

Johanna

2018-02-03

Glassen blir snäppet fräschare med en skvätt citronjuice i.

Näringsvärde per portion

Energi 1031 KJ / 247 kCal
Fett 20 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept