Raw äppelpaj med mandel och kardemumma

22
4
Raw äppelpaj med mandel och kardemumma

Nej, du behöver ingen ugn för att göra äppelpaj. Den här godingen är helt raw och fantastiskt god! Ja, lika bra att göra en paj extra så det inte blir slagsmål om bitarna.

Skriv ut
Raw äppelpaj med mandel och kardemumma

Ingredienser

12 bitar

Pajskal

5 dl
cashewnötter (eller andra nötter, 5 dl motsvarar ca 300 g)
200 g
torkade fikon
1 tsk
vaniljpulver
1 msk
malen kanel
2 krm
salt

Fyllning

3
äpplen
1 1/2 dl
mandelsmör
1 dl
kallpressad kokosolja
2 tsk
mald kardemumma

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite flingsalt över pajen. Prova att byta ut mandelsmöret mot jordnötssmör.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Marina

2020-08-17

Jättekul att ni har använt mitt recept från boken RAW FIKA som inspiration. Det är snarlikt i ingredienser och beskrivning samt utseende! Ha ha nästa gång får ni gärna ge cred till oss som skrev boken!

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Marina! Ursäkta sent svar. Tack för din kommentar, vi kände inte till ditt recept men ser att de är liknande. Och ser väldigt smarrigt ut! Hälsningar Elina

Barbro

2018-11-08

Underbar jag gör pajen i er rektangulär form och skär den i 2,5cm kuber det är perfekta godisbitar

Redaktionen

2017-02-07

Hej Annabella! Det har gått bra när vi har gjort detta. Kanske din fikonpåse varit öppen eller gammal och då torkat ihop lite? Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1492 KJ / 353 kCal
Fett 18 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 19 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept