Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Raw äppelpaj med mandel och kardemumma

Nej, du behöver ingen ugn för att göra äppelpaj. Den här godingen är helt raw och fantastiskt god! Ja, lika bra att göra en paj extra så det inte blir slagsmål om bitarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Mixa alla ingredienser i en matberedare tills degen blir kladdig och går att trycka ihop. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  2. Fyllning: Skär äpplena i tärningar, ca 1x1 cm. Smält mandelsmöret med kokosoljan och kardemumman i en kastrull. Tillsätt äppeltärningarna och rör ca 2 minuter tills fyllningen blir krämig. Häll fyllningen i pajskalet och jämna till ytan. Sätt in i kylskåp ca 2 timmar för att stelna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Strö gärna lite flingsalt över pajen. Prova att byta ut mandelsmöret mot jordnötssmör.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Pajskal
  • 5 dl cashewnötter (eller andra nötter, 5 dl motsvarar ca 300 g)
  • 200 g torkade fikon
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 2 krm salt
Fyllning
  • 3 äpplen
  • 1 1/2 dl mandelsmör
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • 2 tsk mald kardemumma
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1492 kJ / 353 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer