Raw äppelpaj med mandel och kardemumma
Nej, du behöver ingen ugn för att göra äppelpaj. Den här godingen är helt raw och fantastiskt god! Ja, lika bra att göra en paj extra så det inte blir slagsmål om bitarna.
Ingredienser
12 bitar
Pajskal
5 dl cashewnötter (eller andra nötter, 5 dl motsvarar ca 300 g)
200 g torkade fikon
1 tsk vaniljpulver
1 msk malen kanel
2 krm salt
Fyllning
3 äpplen
1 1/2 dl mandelsmör
1 dl kallpressad kokosolja
2 tsk mald kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1492 KJ / 353 kCal
Fett18 g
Salt0.4 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g
Kommentarer
Supergod rawfood-paj. Hela familjen älskade den! Vi använde nötsmör (en blandning av hasselnöt, cashew och mandel) och det blev jättegott. Tillsatte även lite agavesirap i äppelblandningen och det blev toppen. Förväntar man sig att den ska smaka som en vanlig bakad äppelpaj blir man kanske besviken, men detta var ett av de godaste rawfood bakverken som vi har provat. Vi serverade kakan med oatly visp med lite vaniljpulver i.
Jenny
2024-02-11Smaken är ok men kakan är mäktig och kompakt. Familjen åt men receptet är inget vi kommer göra igen.
Johanna
2024-02-04Vad är mandelsmör??
Ingrid
2023-10-04Hej Ingrid! Mandelsmör är mandlar som mixats till en krämig massa. Det går att köpa eller göra själv. Här är ett recept på hemlagat mandelsmör om du är nyfiken på att testa: https://www.ica.se/recept/hemgjort-mandelsmor-718561/. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-05