Smulpaj med äpple

12
1
Smulpaj med äpple

Gott och enkelt att sno ihop när det är äppelsäsong. Testa att göra smultäcket till olika frukt- och bärpajer. Exempelvis med jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär, rabarber med mera. Bjud smulpajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Skriv ut
Smulpaj med äpple

Ingredienser

6 portioner

Deg

2 dl
havregryn
1/2 dl
vetemjöl
2 msk
strösocker
75 g
margarin i tärningar
1 krm
salt

Fyllning

3
äpplen
2 msk
strösocker
1/2 tsk
vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 msk
malen kanel

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

För alla

Gör glutenfri: välj havregryn gjorda på ren havre och byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl.
Gör lakosfri: välj laktosfria produkter av matfett, glass och vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett, glass och vaniljsås.
Gör äggfri: välj äggfri glass och vaniljsås utan ägg.

Näringsberäkningen är exkl. glass/vaniljsås.

Gör så här

Tips

Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Sandra

2019-09-01

Behöver man skala äpplena eller de går lika bra med oskalade äpplen?

Redaktionen ICAse

2019-09-09

Hej Sandra! Det är en smaksak, så du får välja själv. I detta receptet hade vi med skal. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1520 KJ / 363 kCal
Fett 18 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept