Fruktkaka med banan, dadlar och pecannötter
En kaka så fin och god att du kan ge bort den som julklapp. Fruktkaka där dadlar och banan toppas av pecannötter och härlig glasyr ger en rik smakupplevelse. Rosta gärna lite kokos som du strör på.
Ingredienser
12 portioner
Till formen
ca 1 msk smör
1/2 dl kokos
Kaksmet
100 g kärnfria mjuka torkade dadlar (100 g motsvarar ca 12 st)
1 dl pecannötter (1 dl motsvarar ca 50 g)
1 banan (1 banan motsvarar ca 250 g)
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1 tsk bakpulver
175 g rumstempererat smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl flytande honung
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 ägg
Glasyr
1 dl pecannötter (1 dl motsvarar ca 50 g)
1 burk karamelliserad kondenserad mjölk (à ca 397 g)
75 g smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1862 KJ / 445 kCal
Fett28.7 g
Salt0.47 g
Kolhydrater40 g
Protein6 g
Kommentar
Saftig och smakrik!
Johanna
2024-11-22