Fruktkaka med banan, dadlar och pecannötter

31
0
Fruktkaka med banan, dadlar och pecannötter

En kaka så fin och god att du kan ge bort den som julklapp. Fruktkaka där dadlar och banan toppas av pecannötter och härlig glasyr ger en rik smakupplevelse. Rosta gärna lite kokos som du strör på.

Fruktkaka med banan, dadlar och pecannötter

Ingredienser

12 portioner

Till formen

ca 1 msk smör
1/2 dl kokos

Kaksmet

100 g kärnfria mjuka torkade dadlar (100 g motsvarar ca 12 st)
1 dl pecannötter (1 dl motsvarar ca 50 g)
1 banan (1 banan motsvarar ca 250 g)
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
1 tsk bakpulver
175 g rumstempererat smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl flytande honung
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 ägg

Glasyr

1 dl pecannötter (1 dl motsvarar ca 50 g)
1 burk karamelliserad kondenserad mjölk (à ca 397 g)
75 g smör

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rosta gärna lite kokos och strö på.

Söker du något snabbare att baka är dessa Kladdmuffins med banan och ingefära perfekta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1862 KJ / 445 kCal
Fett 287 g
Salt 47 g
Kolhydrater 40 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden