Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kladdmuffins med banan och ingefära 

En variant på kladdmuffins, dessa med banan och ingefära kommer att ta julen med storm. Choklad och banan i kombination är ett väl beprövat framgångsrecept. Bäst av allt är kanske att du blir klar på under 30 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Blanda de torra ingredienserna utom sockret. 
  3. Rör ihop ägg och socker i en bunke - vispa inte. 
  4. Rör ner matfett och sedan mjölblandningen i äggsmeten. 
  5. Klicka ner smeten i små styva muffinsformar. Skala och skiva bananen. Lägg bananskivorna på muffinsen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. 

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1/2 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 banan
  • 12 små muffinsformar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 486 kJ / 116 kCal