Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chèvredadlar i ugn

Färska dadlar fyllda med getost – chèvre – är ett suveränt tilltugg till adventsminglet. Efter en snabb ugnsbakning så serveras de fyllda dadlarna ljumma med kallskuret som lufttorkad skinka eller chorizo.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Gör en skåra längs med dadlarna och plocka ur kärnan.
  3. Skär osten i små bitar och fyll dadlarna med dem. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek dadlarna mitt i ugnen 10-12 minuter tills de fått lite färg.
  4. Till servering: Servera dem ljumna med t ex lufttorkad skinka och chorizo.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chorizon.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut chévre mot en laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut chévre mot en mjölkproteinfri ost.

Näringsvärdet är beräknad per dadel med chévre inkl lufttorkad skinka.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 12 färska dadlar
  • 50 g chèvre
Till servering
  • lufttorkad skinka
  • chorizo
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 212 kJ / 51 kCal