UNDER 45 MIN | Medel

Muscovadosnittar

Härligt goda och sega småkakor där muskovadosocker och pecannötter ger en extra skjuts åt smaken. Muskovadosnittarna är framtagna av Svenska Kocklandslaget och går både snabbt och enkelt att baka, helt enkelt perfekta att bjuda på till kaffet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samtliga ”torra” ingredienser ordentligt. Blanda ner tärnat rumstempererat smör och sirap. Knåda till en smidig deg.
  2. Rulla degen till stavar i önskad form, kvadratiska eller runda. Kyl ned och skär sedan i 7-8 mm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
  3. Dekoration: Pensla med lite ägg och sprinkla med hackade pecannötter.
  4. Baka i ugnen på 180°C ca 10-12 minuter (tiden kan variera beroende på ugn).

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut dekoren.

Recept och bild från Löfbergs.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 300 g smör
  • 4 dl muscovadosocker
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk sirap
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl hackade pecannötter
Dekoration
  • 1 dl hackade pecannötter
  • 1 st ägg

Näringsvärde
Per portion

Energi 449,5 kJ / 107 kCal