Muscovadosnittar
Härligt goda och sega småkakor där muskovadosocker och pecannötter ger en extra skjuts åt smaken. Muskovadosnittarna är framtagna av Svenska Kocklandslaget och går både snabbt och enkelt att baka, helt enkelt perfekta att bjuda på till kaffet.
Ingredienser
50 st
300 g smör
4 dl muscovadosocker
6 1/2 dl vetemjöl
3 msk sirap
3 tsk bikarbonat
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/4 dl hackade pecannötter
Dekoration
1 dl hackade pecannötter
1 st ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi449.5 KJ / 107 kCal
Fett7.9 g
Salt0.09 g
Kolhydrater8.5 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Nästa gång tar jag i lite salt också för att lyfta smakerna ännu mer. I stället för att pensla med ägg toppade jag med en ripple av 6 msk smör och 4 msk farinsocker som jag rörde ihop på spisen och använde som knäckigt gott lim för nötterna. Rekommenderar att väga ingredienserna istället för att använda dl-mått för att undvika att kakorna flyter ut. 1 dl muscovadosocker = 80gr, 1 do vetemjöl = 60gr.
Molly
2023-11-15Ska det vara ljust eller mörkt muscovadosocker?
Marie-louise
2018-10-03Hej Marie-Louise! Mörkt blir nog bäst till dessa snittar. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-03