UNDER 30 MIN | Medel

Frukostmilkshake

Hotta upp din frukost med en magiskt god milkshake med smak av banan, hallon och jordnötssmör. Och du kan vara lugn – denna frukostmilkshake är mer hälsosam än onyttig. Lägg bananerna i frysen kvällen innan och koka hallonen, så går det fort sen. Recept och bild av allthingsgreen.nu

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hallon: Koka upp frysta hallon, vatten och agavesirap i en kastrull. Mosa hallonen och låt koka ca 1 minut. Låt svalna.
  2. Milkshake: Mixa frysta, skivade bananer, osötad mandeldryck, osötat jordnötssmör, vaniljpulver och ev agavesirap slätt i en blender. Fördela hallonen i botten av två glas (för två port). Toppa med milkshaken. Rör ev om försiktigt med en sked för att få en snygg »rippeleffekt«.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 2
Hallon
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk agavesirap
Milkshake
  • 2 frysta skivade bananer
  • 3 dl osötad mandeldryck
  • 3 msk osötat jordnötssmör
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev 2 tsk agavesirap

Näringsvärde
Per portion

Energi 1355 kJ / 324 kCal