Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frukostkorv med currylinser

Frukostkorv går utmärkt att servera till både lunch och middag. Servera korven med linser kokade i curry, vispgrädde och kycklingfond så har du genast en kryddig rätt! Lägg gärna till lite potatis bredvid för ett ännu mer mättande resultat.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vattnet med kycklingfonden, curryn och vispgrädden.
  2. Tillsätt linserna och koka på svag värme i 10-12 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan precis före servering.
  4. Till servering: Stekt frukostkorv och kokt potatis passar utmärkt till linserna.

Ingredienser

  • 2 dl linser
  • 4 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 msk curry
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad persilja
Till servering
  • stekt frukostkorv
  • kokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?