Proteinbagels

Ett enkelt recept på bagels som inte behöver jäsa. Dessa proteinbagels görs på kvarg, toppas med sesam- och vallmofrön och bakas i ugnen. Jättegott till frukost eller att använda som bas för matiga lunchmackor.

Ingredienser
10 st
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl Lindahls kvarg naturell (0,3 %)
1 ägg
2 msk sesamfrö , gärna vita och svarta blandat
2 msk vallmofrön , gärna vita och blåa blandat
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är gjord per bagel.
Energi837 KJ / 200 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein9 g
Kommentar
Gräddade 30 min för att få litet yta och få det genomgräddat. Nästa gång blir det mer salt och kanske litet brödkrydda av något slag, för att få litet smak på det.
Helena
2025-02-06