Fröpanerad zucchini med parmesankräm
Dessa fröpanerade zucchini är försvinnande goda och enkla att tillaga. De krispiga fröna bryter av fint mot den lena zucchini och den otroligt goda krämen gjord på parmesan, persilja och crème fraiche piffar upp rätten ytterligare. Servera allt med fluffigt ris och en fräsch grönsallad med körsbärstomater och njut. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
Zucchini
2 zucchini
2 dl vetemjöl
180 g frön (gärna salladstopping)
2 ägg
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 msk olivolja
4 port ris eller annat gryn
Parmesankräm
100 g parmesan
2 dl lätt crème fraiche
1/2 kruka persilja
Sallad
250 g körsbärstomater
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3755 KJ / 897 kCal
Fett45 g
Salt3 g
Kolhydrater85 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Återkommande i mitt kök! Jag har alltid lite svårt att få paneringen att "fästa" på zucchinin, men när de väl är stekta är det så himla gott med parmesanröran till! Sambon vill ha något "mättande" till (potatis) 🙂
Petra
2022-01-23Kan ej rekommendera, lägg isåfall till något mer mättande och proteinrikt. Zucchinin är ej mättande nog
Martin
2017-10-02