Fröfräsig sallad med bresaola, ost och citronyoghurt
Numera finns det en rad färdiga frö- och grynblandningar går som snabbt att koka. Här blir det basen i en matig sallad med bresaola, ost, torkade bär och salta mandlar. Matcha med en frisk citronyoghurt och lunchen, middagen, eller bjudrätten är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
Sallad
2 dl supermix (t ex. Paulúns med mungbönor och solrosfrön)
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar
1 dl hackad persilja
1 fänkål
1 dl salta rostade sötmandlar
1 påse provensalsk sallad (à 150 g)
100 g ärtskott
70 g skivad bresaola
50 g lagrad ost (gärna gruyère)
1 dl torkade svarta vinbär
Citronyoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2393 KJ / 571 kCal
Fett32 g
Salt2.5 g
Kolhydrater40 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer