Fröfräsig sallad med bresaola, ost och citronyoghurt

25
0 Klimatsmart
Fröfräsig sallad med bresaola, ost och citronyoghurt

Numera finns det en rad färdiga frö- och grynblandningar går som snabbt att koka. Här blir det basen i en matig sallad med bresaola, ost, torkade bär och salta mandlar. Matcha med en frisk citronyoghurt och lunchen, middagen, eller bjudrätten är klar!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Fröfräsig sallad med bresaola, ost och citronyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Sallad

2 dl
supermix (t ex. Paulúns med mungbönor och solrosfrön)
1
grönsaksbuljongtärning
2 msk
olivolja
1 krm
svartpeppar
1 dl
hackad persilja
1
fänkål
1 dl
salta rostade sötmandlar
1
påse provensalsk sallad (à 150 g)
100 g
ärtskott
70 g
skivad bresaola
50 g
lagrad ost (gärna gruyère)
1 dl
torkade svarta vinbär

Citronyoghurt

2 dl
matyoghurt (10 %)
1/2 msk
finrivet citronskal
1 1/2 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
flytande honung
1 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i frö/grynblandningen.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2393 KJ / 571 kCal
Fett 32 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 40 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept