Bresaola på bönsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Bresaola på bönsallad

Snabbt, gott och lättlagat, kan det bli bättre? Denna förrätt med bresaola på bönsallad ger en fin smak av Italien. Lägg upp ditt smakrika, lufttorkade nötlår på en härlig bönsalladsbädd och toppa med god, riven parmesanost och lite olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt. Blanda bönorna med löken och ruccolasalladen i en skål.
  2. Häll i balsamvinägern och hälften av oljan. Salta och peppra.
  3. Blanda salladen väl och lägg upp den på 4 tallrikar (för 4 port). Lägg på bresaola och parmesanost. Droppa över resten av oljan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 8 dl kokta stora vita bönor
  • 5 dl ruccolasallad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 16 tunna skivor bresaola eller parmaskinka
  • hyvlad parmesanost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan