Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill

Fantastisk sommartallrik som bör avnjutas i sällskap av goda vänner. Du placerar den grillade laxen på den vackra bädden av medelhavsgrönsakerna och klickar på en himmelsk röra av dill, pinjenötter och Västerbottensost.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa plockad dill, Västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt salt och svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.
  2. Skär aubergine och zucchini i 1-1 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla grönsakerna 2-3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg. Blanda med finskuren dill och citronskal.
  4. Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla 4-5 minuter på varje sida. Servera laxen med grönsaker och dillpesto. Garnera gärna med dillvippor. Ett gott bröd passar bra till.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 140 g)
  • 2 dl plockad dill
  • 4 msk finskuren dill
  • 100 g Västerbottensost
  • 1 dl pinjenötskärnor
  • 2 dl rapsolja
  • 2 auberginer (à 250 g)
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • 2 röda paprikor (à 150 g)
  • rivet skal från 1 citron
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer