Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lökfrittata med krutonger

Matig frittata med bananschalottenlök, krispiga krutonger och smakrik parmesanost. Snabblagat och enkelt att göra till lunch. Du serverar lökfrittatan med tunna skivor rökt skinka och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär brödskivorna i små tärningar. Stek brödtärningrna knapriga i hälften av matfettet i en stekpanna. Ta upp på ett fat så länge.
  2. Skala och skiva löken. Skölj och tärna squashen. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
  3. Fräs lök och grönsaker i resten av matfettet i stekpannan. Krydda med salt.
  4. Omelettsmet: Vispa samman ägg, vatten, ost, salt och peppar. Häll omelettsmeten i pannan. Stick några gånger med en gaffel så att all omelettsmet rinner ner i pannan.
  5. Låt omeletten glida ner på en tallrik. Strö över krutongerna och vänd tillbaka frittatan i panna. Låt steka ytterligare någon minut.
  6. Riv basilikan över frittatan och lägg upp på ett serveringsfat. Skär upp i bitar. Servera med tunna skivor rökt skinka och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 skivor formfranska
  • 3 msk smör eller margarin
  • 6 bananschalottenlökar
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1/2 tsk salt
  • några kvistar basilika
Omelettsmet
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 176 kJ / 420 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden