Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Mandelpotatisomelett med Västerbottensost

Mandelpotatisomelett med Västerbottensost är en rik och snabblagad omelett för den som tycker om potatis, lök och ost. Klicka västerbottencrème på omeletten när den är färdig och garnera med bladpersilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatis och lök. Stek potatisen i oljan och matfettet, krydda med salt och peppar. När potatisen är nästan mjuk tillsätts löken och steks med i några minuter.
  2. Vispa upp äggen med vatten, salt och peppar. Häll äggsmeten över potatisen och låt den stelna i pannan.
  3. Västerbottencrème: Mixa eller blanda osten med cream cheese, smaksätt med salt och peppar.
  4. Klicka västerbottencrème på omeletten, garnera med bladpersilja.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cream cheese.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora mandelpotatisar
  • 1 rödlök
  • 2 msk matolja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka bladpersilja till garnering
Västerbottencrème
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 200 g cream cheese
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2104 kJ / 503 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer