Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frittata med vaxbönor

Bjud familjen på en underbart god frittata som du snabbt svänger ihop av bland annat ägg, parmesan och basilika. Stek äggsmeten och vaxbönorna och servera sedan genast din italieninspirerade måltid med en krispig sallad och kanske även färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och snoppa av bönorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 min. Låt rinna av. Dela ev bönorna på mitten.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs bönorna någon minut. Salta. Vispa samman ägg, vatten, ost och peppar.
  3. Hacka spenaten fint och blanda i äggsmeten tillsammans med basilikan. Häll äggsmeten över bönorna.
  4. Stek frittatan på medelstark värme ca 5 min. Låt den glida ner på en tallrik och vänd tillbaka den i pannan. Stek 2-3 min på andra sidan. Servera frittatan skuren i bitar med en blandad sallad och ev bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g vaxbönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
  • 1 krm vitpeppar
  • 150 g färsk spenat
  • 2 msk hackad färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden