Frittata med chèvre och sojabönor
Frittata är en italiensk omelettvariant och till en sådan tar man i regel vad man haver. Det är alltså den ultimata resträtten, som passar utmärkt att njuta av såväl till frukost, brunch, lunch och middag. Här laddar vi frittatan med sojabönor, spenat och chèvre.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat (tinad)
250 g cottage cheese
200 g smulad getost (av chèvretyp)
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
6 ägg
2 dl mjölk (3 %)
2 krm salt
1 krm peppar
4 hackade schalottenlökar
2 msk olja
250 g frysta sojabönor
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 568 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater9 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingenstan stod det att edamamen skulle skalas! Blev en seg upplevelse och hett om fingrarna att sprita varma ärtor. ;)
Karin
2024-09-25Hej Karin! Aj då, ja receptnamnet var lite missvisande vi har nu uppdaterat det så namn och ingrediens är detsamma. Hoppas det smakade bra om än lite väl omständligt att pilla ur bönorna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-09-26Smarrigt och enkelt!
Gunilla
2021-07-15Mycket god, matig rätt, som vi lagade som kvällsmål. Tog på rekommendation fr recensioner fetaost istället för chèvre. Stekte med bacon i löken (familjen vill gärna ha nåt mer än rent vegetariskt). Vi tillsatte även 1/2 tsk sambal oelek, för att få lite sting i rätten. Med en fräsch grönsallad blev 4 pers mätta och det räckte även till matlåda dagen därpå.
Tomas
2020-06-04