Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Betyg 3 av 5.163 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Frittata är en matig och omelettliknande rätt. I det här receptet steks vegetarisk pytt, rotselleri och sojabönor för att sedan blandas med gräddig äggblandning. Den färdiga pytten toppas sedan med hackad oregano och fetaost. Bryt av med en syrlig och krispig sallad marinerad i lite vinäger och olja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Frittata med rotfrukter, oregano och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Frittata

ca 250 g rotselleri
500 g vegetarisk pytt
2 msk olivolja
250 g sojabönor
1/2 kruka oregano
150 g fetaost
8 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Sallad

1 grön paprika
1 gurka
1 rödlök
2 tomater
1 msk vinäger
1 msk olivolja

Gör så här

00:06:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegod! Vi använde oss inte av färdig pytt men hackade potatis, morot, palsternacka och rotselleri. Mums!

    Kajsa

Näringsvärde per portion

Energi2813 KJ / 674 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Frittata med chèvre och sojabönor
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Say cheese - ostomelett med jalpeño
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Böncurry med sojamarinerade groddar
    Betyg 2 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad