Fritatta med spenat och canellinibönor
Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp – enkel att göra och mättande. Ikväll består frittatan av bönor, spenat och kronärtskockor. Detta ska fräsas tillsammans med vitlök och får sällskap av fetaost och äggstanning. Medan frittatan blir klar i ugnen förbereds salladen och sedan är det dags att hugga in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019
Ingredienser
4 portioner
Frittata
380 g cannellinibönor
290 g marinerade kronärtskockor
200 g spenat
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
8 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Sallad
1 grön paprika
1 gurka
1 rödlök
1/2 förp tomater (à 500 g)
1 msk vinäger
1 msk olivolja
1/2 kruka oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2619 KJ / 625 kCal
Fett46 g
Salt2.8 g
Kolhydrater20 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer