Fritatta med spenat och canellinibönor

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Fritatta med spenat och canellinibönor

Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp – enkel att göra och mättande. Ikväll består frittatan av bönor, spenat och kronärtskockor. Detta ska fräsas tillsammans med vitlök och får sällskap av fetaost och äggstanning. Medan frittatan blir klar i ugnen förbereds salladen och sedan är det dags att hugga in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019

Fritatta med spenat och canellinibönor

Ingredienser

4 portioner

Frittata

380 g cannellinibönor
290 g marinerade kronärtskockor
200 g spenat
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
8 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Sallad

1 grön paprika
1 gurka
1 rödlök
1/2 förp tomater (à 500 g)
1 msk vinäger
1 msk olivolja
1/2 kruka oregano

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2619 KJ / 625 kCal
Fett46 g
Salt2.8 g
Kolhydrater20 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spansk tortilla med kronärtskocka och chark
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsfrittata med toskanska legymer
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Libapizza med timjan och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kronärtskockor med lufttorkad skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med kronärtskockor och brie
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med brynt smör och kronärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga