Fritatta med spenat och canellinibönor

4
0
Fritatta med spenat och canellinibönor

Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp – enkel att göra och mättande. Ikväll består frittatan av bönor, spenat och kronärtskockor. Detta ska fräsas tillsammans med vitlök och får sällskap av fetaost och äggstanning. Medan frittatan blir klar i ugnen förbereds salladen och sedan är det dags att hugga in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019

Fritatta med spenat och canellinibönor

Ingredienser

4 portioner

Frittata

380 g cannellinibönor
290 g marinerade kronärtskockor
200 g spenat
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
8 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Sallad

1 grön paprika
1 gurka
1 rödlök
1/2 förp tomater (à 500 g)
1 msk vinäger
1 msk olivolja
1/2 kruka oregano

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2619 KJ / 625 kCal
Fett 46 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 20 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden