Fritatta med spenat och canellinibönor

2
0
Fritatta med spenat och canellinibönor

Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp – enkel att göra och mättande. Ikväll består frittatan av bönor, spenat och kronärtskockor. Detta ska fräsas tillsammans med vitlök och får sällskap av fetaost och äggstanning. Medan frittatan blir klar i ugnen förbereds salladen och sedan är det dags att hugga in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019

Fritatta med spenat och canellinibönor

Ingredienser

4 portioner

Frittata

380 g
cannellinibönor
290 g
marinerade kronärtskockor
200 g
spenat
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
150 g
fetaost
8
ägg
1 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Sallad

1
grön paprika
1
gurka
1
rödlök
1/2
förp tomater (à 500 g)
1 msk
vinäger
1 msk
olivolja
1/2
kruka oregano

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2619 KJ / 625 kCal
Fett 46 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 20 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept