Frittata med blomkål och gröna ärter 

4
1
Frittata med blomkål och gröna ärter 

En ugnsomelett i form av en frittata hittar du här. Smaksatt med blomkålsris, gröna ärter och purjolök får du en mättande och snabblagad rätt. Addera en fetaostsallad med bifftomater och du får sälta och fräschör till omeletten. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Frittata med blomkål och gröna ärter 

Ingredienser

4 portioner

Frittata

1/2
purjolök (à ca 300 g)
250 g
blomkålsris
250 g
gröna ärtor eller sojabönor
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
12
ägg
3 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1/2
kruka oregano

Fetaostsallad

1
gurka
2
tomater (gärna bifftomater)
1
röd & grön sallad
100 g
fetaost med tryffel
-
oregano

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Catrine

11/4/2019

Smaklöst

Näringsvärde per portion

Energi 2396 KJ / 572 kCal
Fett 40 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept