Frittata med blomkål och gröna ärter
En ugnsomelett i form av en frittata hittar du här. Smaksatt med blomkålsris, gröna ärter och purjolök får du en mättande och snabblagad rätt. Addera en fetaostsallad med bifftomater och du får sälta och fräschör till omeletten. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020
Ingredienser
4 portioner
Frittata
1/2 purjolök (à ca 300 g)
250 g blomkålsris
250 g gröna ärtor eller sojabönor
1 msk olivolja
salt
peppar
12 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 kruka oregano
Fetaostsallad
1 gurka
2 tomater (gärna bifftomater)
1 röd & grön sallad
100 g fetaost med tryffel
oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2396 KJ / 572 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smaklöst
Catrine
2019-11-04