Friterade lök- och bläckfiskringar med häftig sås

2
0
Friterade lök- och bläckfiskringar med häftig sås

Frasiga friterade lök- och bläckfiskringar med smak av curry. Till lök- och bläckfiskringarna serverar du ris och en sås med smak av ingefära, fransk senap och koriander. En liten nypa kajennpeppar ger styrka till denna häftiga sås.

Friterade lök- och bläckfiskringar med häftig sås

Ingredienser

4 portioner
1 - 2 silverlökar
400 g färsk bläckfisk
1 dl vetemjöl
1 tsk curry
1/2 tsk salt
ca 1 l olja till fritering

Frityrsmet

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 1/2 dl vatten
2 äggvitor

Sås

lökhack från silverlökarna
2 dl lätt crème fraiche
1 msk färskriven ingefära
1 msk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 msk finhackad koriander

Till servering

ris
blandad grönsallad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2860 KJ / 680 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden