Friterade lök- och bläckfiskringar med häftig sås

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Friterade lök- och bläckfiskringar med häftig sås

Frasiga friterade lök- och bläckfiskringar med smak av curry. Till lök- och bläckfiskringarna serverar du ris och en sås med smak av ingefära, fransk senap och koriander. En liten nypa kajennpeppar ger styrka till denna häftiga sås.

Friterade lök- och bläckfiskringar med häftig sås

Ingredienser

4 portioner
1 - 2   silverlökar
400 g  färsk bläckfisk
1 dl  vetemjöl
1 tsk  curry
1/2 tsk  salt
ca 1 l  olja till fritering

Frityrsmet

2 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
1/2 krm  kajennpeppar
1 1/2 dl  vatten
2   äggvitor

Sås

lökhack från silverlökarna
2 dl  lätt crème fraiche
1 msk  färskriven ingefära
1 msk  fransk senap
1/2 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar
2 msk  finhackad koriander

Till servering

ris
blandad grönsallad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2860 KJ / 680 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

Friterad bläckfisk med limesås
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bläckfisk med salladslök
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta alla Pescatora
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svart paellaris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga