Friterade lök- och bläckfiskringar med häftig sås
Frasiga friterade lök- och bläckfiskringar med smak av curry. Till lök- och bläckfiskringarna serverar du ris och en sås med smak av ingefära, fransk senap och koriander. En liten nypa kajennpeppar ger styrka till denna häftiga sås.
Ingredienser
4 portioner
1 - 2 silverlökar
400 g färsk bläckfisk
1 dl vetemjöl
1 tsk curry
1/2 tsk salt
ca 1 l olja till fritering
Frityrsmet
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 1/2 dl vatten
2 äggvitor
Sås
lökhack från silverlökarna
2 dl lätt crème fraiche
1 msk färskriven ingefära
1 msk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 msk finhackad koriander
Till servering
ris
blandad grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2860 KJ / 680 kCal
Fett24 g
Kommentarer