Friterade fiskbollar (Bolinhos de bacalhau)
Dessa friterade fiskbollar, även kallade Bolinbo de Bacalau, tillagar du av bakpotatisar, torskfilé, lök och ströbröd. Servera dessa fiskbollar med chilisås eller pikant lantsås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
40 st
1 bakpotatis
450 g fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 dl finhackad gul lök
1 dl finhackad persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 stort ägg (separerat)
1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 dl ströbröd
olja att fritera i
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi220 KJ / 50 kCal
Kommentarer
Hoppsan. Ska det verkligen vara en deciliter hackad vitlök?
Pekka
2024-10-05Hej Pekka! Jösses! Här har det blivit tokigt minst sagt! 1 dl hackad persilja skulle det ju vara och bara 1 vitlöksklyfta! Tack snälla för att du såg vår tabbe! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07"bolinha" not bolinbo. It means small ball. Bolinho is small cake and bolinbo doesn't exist and grammatically, you can't have an n before a b...
A
2019-07-13I Portugal / Brasilien använder man torkad fisk istället för fäsrk fisk. Fisken "blöres" upp innan användning.
Reine
2011-03-03