Friterade fiskbollar (Bolinhos de bacalhau)

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
3
Friterade fiskbollar (Bolinhos de bacalhau)

Dessa friterade fiskbollar, även kallade Bolinbo de Bacalau, tillagar du av bakpotatisar, torskfilé, lök och ströbröd. Servera dessa fiskbollar med chilisås eller pikant lantsås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Friterade fiskbollar (Bolinhos de bacalhau)

Ingredienser

40 st
1   bakpotatis
450 g  fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 dl  finhackad gul lök
1 dl  finhackad vitlöksklyfta
1   stort ägg (separerat)
1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
2 dl  ströbröd
olja att fritera i

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

"bolinha" not bolinbo. It means small ball. Bolinho is small cake and bolinbo doesn't exist and grammatically, you can't have an n before a b...

A

2019-07-13

I Portugal / Brasilien använder man torkad fisk istället för fäsrk fisk. Fisken "blöres" upp innan användning.

Reine

2011-03-03

Underbara! Inte svårare än köttbullar.. Vi serverade dessa med nudlar som hel måltid. Succe.

Ulrika

2005-04-04

Näringsvärde per portion

Energi220 KJ / 50 kCal

Testa liknande recept

Friterade feferonisnacks
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salta matbananchips
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad camembert med hjortron
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga