Friterade fiskbollar (Bolinhos de bacalhau)

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
4
Friterade fiskbollar (Bolinhos de bacalhau)

Dessa friterade fiskbollar, även kallade Bolinbo de Bacalau, tillagar du av bakpotatisar, torskfilé, lök och ströbröd. Servera dessa fiskbollar med chilisås eller pikant lantsås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Friterade fiskbollar (Bolinhos de bacalhau)

Ingredienser

40 st
1   bakpotatis
450 g  fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 dl  finhackad gul lök
1 dl  finhackad persilja
1   finhackad vitlöksklyfta
1   stort ägg (separerat)
1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
2 dl  ströbröd
olja att fritera i

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Hoppsan. Ska det verkligen vara en deciliter hackad vitlök?

Pekka

2024-10-05

Hej Pekka! Jösses! Här har det blivit tokigt minst sagt! 1 dl hackad persilja skulle det ju vara och bara 1 vitlöksklyfta! Tack snälla för att du såg vår tabbe! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-07

"bolinha" not bolinbo. It means small ball. Bolinho is small cake and bolinbo doesn't exist and grammatically, you can't have an n before a b...

A

2019-07-13

I Portugal / Brasilien använder man torkad fisk istället för fäsrk fisk. Fisken "blöres" upp innan användning.

Reine

2011-03-03

Näringsvärde per portion

Energi220 KJ / 50 kCal

Testa liknande recept

Friterade feferonisnacks
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig torsk med kall ägg- och kaviarsås
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad camembert med hjortron
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salta matbananchips
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga