Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Salta matbananchips

I Ecuador är patacones, friterad matbanan, populärt som tillbehör eller snacks. Kul sätt att närma sig en främmande råvara på!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala matbananer. Skär dem i ca 3 cm breda bitar.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Fritera bitarna 2–3 minuter på medelvärme, de ska bli lite gulare i färgen.
  3. Ta upp och ställ dem på en bakpappersklädd skärbräda. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Banka försiktigt ut till cm-tjocka rundlar med en kastrull.
  4. Fritera igen på högre värme tills chipsen är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  5. Ät varma, gärna med smulad fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gröna (omogna) matbananer
  • 5 dl neutral olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer