Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Friterad strömmingsfilé

Färska strömmingsfiléer blir spröda och smaskigt goda när du friterar dem i denna frityrsmet på bland annat parmesanost, ägg och vetemjöl. De friterade filéerna av strömming serverar du genast till en kall öl eller som drinktilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt fritösen på 180°C.
  2. Rör ihop samtliga ingredienser till frityrsmeten. Den ska vara slät i konsistensen.
  3. Vänd strömmingsfiléerna i mjöl och doppa dem sedan i frityrsmeten. Fritera tills strömmingsfiléerna blivit gyllenbruna, ta upp och låt rinna av på tjockt hushållspapper. Salta lätt.
  4. Servera genast till en sval öl eller som drinktilltugg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 strömmingsfiléer
  • 2 msk vetemjöl
Frityrsmet
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl iskallt vatten
  • 1 äggula
  • 25 g riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare