Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

6
1
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

Ett härligt recept på stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde. Du panerar och steker fisken som du serverar med en sås av grädde, purjolök och kaviar. Servera den utsökta rätten med potatis.

Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

Ingredienser

4 portioner
600 g strömmingsfilé
salt och peppar
1 dl grovt rågmjöl
4 msk smör eller margarin
1 purjolök
2 dl matlagningsgrädde (15 %)
3 msk kaviar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviarn. Rätten är i övrigt äggfri.
Glutenfri: byt ut rågmjölet mot glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojagräddsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Elin

2011-12-14

Gott och riktigt enkelt. Bra matlådemat. Om man är flera som äter och gillar sås, så rekommenderar jag att man tar tre decilter grädde istället.