Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde

Ett härligt recept på stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde. Du panerar och steker fisken som du serverar med en sås av grädde, purjolök och kaviar. Servera den utsökta rätten med potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp av fenorna på strömmingen. Krydda köttsidan med salt och peppar. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Panera strömmingen i rågmjöl. Stek dem på hög värme i matfettet. Krydda med salt och peppar.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Koka upp matlagningsgrädden, lägg i purjolöken, koka sakta i 3-4 minuter. Rör ner kaviar, smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera strömmingen med kaviar och purjolöksgrädde, potatismos eller kokt mjölig potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviarn. Rätten är i övrigt äggfri.
Glutenfri: byt ut rågmjölet mot glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojagräddsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 4 msk smör eller margarin
  • 1 purjolök
  • 2 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 3 msk kaviar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?