Friterad potatis med stekt ägg och svamp

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Friterad potatis med stekt ägg och svamp

Huevos rotos eller huevos estrellados kallas denna rätt på spanska, vilket betyder trasiga ägg! Här serverar vi stekt ägg med friterad potatis, krispigt stekt svamp och gräslök, som med fördel blandas runt innan servering så att ägget fördelas jämnt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Friterad potatis med stekt ägg och svamp

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
250 g champinjoner eller ostronskivling
1/2 silverlök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja (till stekning av lök och svamp)
5 dl neutral olja (till fritering)
4 ägg
1 msk olivolja (till stekning av ägg)
1/2 dl finskuren gräslök
salt
svartpeppar
flingsalt
olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1772 KJ / 424 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater30 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Filodegsrullar med svamp
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Puffat paellaris
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Churros
Betyg 4.2 av 5.
1095 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med silverlök, mozzarella och lufttorkad skinka
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjonsallad med parmesan och ruccola
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med rostad paprika, vitlök och chili
Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga