Friterad potatis med stekt ägg och svamp

6
0 Klimatsmart
Friterad potatis med stekt ägg och svamp

Huevos rotos eller huevos estrellados kallas denna rätt på spanska, vilket betyder trasiga ägg! Här serverar vi stekt ägg med friterad potatis, krispigt stekt svamp och gräslök, som med fördel blandas runt innan servering så att ägget fördelas jämnt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Friterad potatis med stekt ägg och svamp

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
250 g
champinjoner eller ostronskivling
1/2
silverlök
3
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja (till stekning av lök och svamp)
5 dl
neutral olja (till fritering)
4
ägg
1 msk
olivolja (till stekning av ägg)
1/2 dl
finskuren gräslök
-
salt
-
svartpeppar
-
flingsalt
-
olivolja

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.



Gör så här

Tips

Använd färdiga pommes frites och toppa med samma tillbehör.
Servera gärna med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1772 KJ / 424 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 30 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept