Friterad potatis med stekt ägg och svamp
Huevos rotos eller huevos estrellados kallas denna rätt på spanska, vilket betyder trasiga ägg! Här serverar vi stekt ägg med friterad potatis, krispigt stekt svamp och gräslök, som med fördel blandas runt innan servering så att ägget fördelas jämnt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
250 g champinjoner eller ostronskivling
1/2 silverlök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja (till stekning av lök och svamp)
5 dl neutral olja (till fritering)
4 ägg
1 msk olivolja (till stekning av ägg)
1/2 dl finskuren gräslök
salt
svartpeppar
flingsalt
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1772 KJ / 424 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater30 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer