Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Puffat paellaris

Puffat paellaris får en ljuvlig smak och färg av saffran. Paprika, chili och vitlök förhöjer smaken. Riset kokas med hönsbuljong och friteras sedan krispigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten + hönsbuljongtärningen med kryddorna. Skala och pressa i vitlöken.
  2. Låt riset koka i ca 3 minuter i buljongen. Sila bort vätskan. Låt riset "torka" på hushållspapper.
  3. Hetta upp oljan till 180°C i en kastrull. Fritera riset krispigt och gyllene, ca 2 minuter. Rör lite försiktigt så att kornen inte klumpar ihop sig. Ta upp med hålslev och låt droppa av på hushållspapper. Smaksätt med algsalt. Servera i snäckskal eller små skålar.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen.

Tips

Algsalt är ett flingsalt med tillsatser av smulade, torkade alger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/3 dl ris (helst arborioris eller liknande)
  • 3 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1/2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl rapsolja
  • 1/2 msk algsalt eller flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer