Puffat paellaris

6
0
Puffat paellaris

Puffat paellaris får en ljuvlig smak och färg av saffran. Paprika, chili och vitlök förhöjer smaken. Riset kokas med hönsbuljong och friteras sedan krispigt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Puffat paellaris

Ingredienser

4 portioner
1 1/3 dl ris (helst arborioris eller liknande)
3 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
3 dl rapsolja
1/2 msk algsalt eller flingsalt

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Tips

Algsalt är ett flingsalt med tillsatser av smulade, torkade alger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 880 KJ / 210 kCal
Fett 14 g
Läs mer om näringsvärden