Puffat paellaris

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Puffat paellaris

Puffat paellaris får en ljuvlig smak och färg av saffran. Paprika, chili och vitlök förhöjer smaken. Riset kokas med hönsbuljong och friteras sedan krispigt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Puffat paellaris

Ingredienser

4 portioner
1 1/3 dl  ris (helst arborioris eller liknande)
3 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
1/2   paket saffran (à 1/2 g)
1 msk  paprikapulver
1 krm  chilipulver
1 tsk  salt
2   vitlöksklyftor
3 dl  rapsolja
1/2 msk  algsalt eller flingsalt

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Tips

Algsalt är ett flingsalt med tillsatser av smulade, torkade alger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Paella med kyckling och musslor
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och chorizo
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och kungsräkor
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön paella
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och räkor
Betyg 3.8 av 5.
160 personer har röstat
Under 60 min att tillaga