Puffat paellaris
![Puffat paellaris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16361/cf_259/puffat_paellaris.jpg)
Puffat paellaris får en ljuvlig smak och färg av saffran. Paprika, chili och vitlök förhöjer smaken. Riset kokas med hönsbuljong och friteras sedan krispigt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
![Puffat paellaris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16361/cf_259/puffat_paellaris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 1/3 dl ris (helst arborioris eller liknande)
3 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
3 dl rapsolja
1/2 msk algsalt eller flingsalt
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Tips
Algsalt är ett flingsalt med tillsatser av smulade, torkade alger.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g
Kommentarer