Frisk äppelkompott med fläder | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frisk äppelkompott med fläder

Frisk äppelkompott med fläder, ett fint recept på en kompott som du med fördel serverar till fläskkött. Äpplen, fläderblomssaft, honung och persilja är några av ingredienserna i denna äppelkompott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Skär löken till små halvmånar, ca 3 millimeter breda.
  2. Koka upp vatten, fläderjuice, honung och ättikssprit.
  3. Blanda i äpple och salladslök i den heta lagen.
  4. Smaksätt med pepparrot och persilja. Häll upp i burkar och ställ svalt i kylskåpet. Låt mogna någon dag. Serveras med fördel till fläskkött.

För alla

Kompotten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 syrliga äpplen
  • 2 salladslökar
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl koncentrerad fläderblomssaft eller fläderjuice
  • 6 msk honung
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan