Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frikassé på broccoli och gröna ärter

Frikassé på broccoli och gröna ärter passar att servera till pasta, ris, couscous eller kokt fisk. Ett mycket enkelt och snabblagat recept med få ingredienser.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av broccoliblommorna. Grovhacka broccolistjälkarna och koka dem 3-4 min i lättsaltat vatten. Lägg i resten av broccolin och koka ytterligare ett par min. Ta upp broccolin och låt ärterna få ett uppkok i samma vatten.
  2. Strimla baconskivorna och fräs dem i en panna. Lägg ner broccolin i pannan och låt den fräsa med en stund. Häll i de väl avrunna ärterna och pressa över vitlöken. Krydda med salt och svartpeppar. Rör i crème fraiche och hetta upp.
  3. Till servering: Servera frikassén till pasta, ris eller couscous och riven ost.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Prova även att servera denna rätt till kokt fisk, t ex lutfisk, som man på västkusten gärna äter med bacon och en mesostsmörgås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g broccoli
  • vatten
  • salt
  • 125 g färska eller frysta gröna ärter
  • 1 paket bacon (à ca 140 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
Till servering
  • pasta, ris eller couscous
  • riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 600 kCal
Fett: 32 g
Läs mer om näringsvärden