Carbonara med kyckling

Ta genvägen via färdig ostsås i denna carbonara med kyckling. En liten mängd bacon räcker för att ge smak. Ännu fräschare blir det med gröna ärter och ärtskott på toppen!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Kontrollera innehållet i ostsåsen.
Gör laktosfri: uteslut den färdiga ostsåsen, laga i stället en egen med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den färdiga ostsåsen och parmesanosten. Använd istället t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche, alternativt tofu eller mjölkfri färskost och smaksätt med lite fransk senap.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Kontrollera innehållet i ostsåsen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carbonara är enbart fläsk, ägg, svartpeppar och ost. Precis som sjömansbiff blir Janssons frestelse om du tar ansjovis i stället för lövbiff. Den som inte förstår skillnaden ska inte publicera recept!
Anders
2020-05-27Det blir liksom lite som att lägga ut ett recept på kålpudding men utesluta kålen och lägga till majs, falukorv och currysås ;)
Karin
2012-01-26Det är möjligt att receptet resulterar i något gott att äta, men det kan inte kallas carbonara! Rätten pasta carbonara har fått sitt namn av den rikliga mängden grovmalen svartpeppar som ingår i receptet och anses likna sotflagor. (pasta carbonara brukar översättas med "kolarhustruns pasta") I det i tidningen buffé publicerade receptet finns inte ens peppar med bland ingredienserna... Ett annat vanligt missförstånd är att en Carbonara består av någon slags ostsås - i själva verket består "såsen" av äggula och eventuellt lite grädde. Som sagt: kycklingrätten ni lämnat recept på kanske smakar riktigt gott, men någon carbonara är det inte :-)
Karin
2012-01-26