Carbonara med kyckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Carbonara med kyckling

Ta genvägen via färdig ostsås i denna carbonara med kyckling. En liten mängd bacon räcker för att ge smak. Ännu fräschare blir det med gröna ärter och ärtskott på toppen!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta.
  2. Strimla bacon och kycklingfiléer.
  3. Stek lök, vitlök, bacon och kyckling i olivolja i en stekpanna. Tillsätt de frysta gröna ärterna, färdig ostsås och riven parmesan. Låt allt bli varmt. Blanda med nykokt pasta, t ex penne.
  4. Toppa med ärtskott.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Kontrollera innehållet i ostsåsen.
Gör laktosfri: uteslut den färdiga ostsåsen, laga i stället en egen med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den färdiga ostsåsen och parmesanosten. Använd istället t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche, alternativt tofu eller mjölkfri färskost och smaksätt med lite fransk senap.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Kontrollera innehållet i ostsåsen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 2 kycklingfiléer (à 125 g)
  • 1 msk olivolja
  • 150 g frysta gröna ärter
  • 4 dl färdig ostsås
  • 1 dl riven parmesanost
  • 300 g penne
  • 50 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 624 kCal