Frikadeller med mandelcouscous

Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Frikadeller med mandelcouscous

Saftiga frikadeller av nötfärs med smak av oregano och kanel serveras tillsammans med utsökt mandelcouscous och mustig tomatsås. Ett fantastiskt gott, mättande och festligt recept som ger dig en utsökt matupplevelse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Frikadeller med mandelcouscous

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
1 msk olja
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1/2 msk flytande honung
1 tsk paprikapulver
1 msk sambal oelek
1 krm kanel
1 tsk mald koriander

Frikadeller

ca 500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk oregano
1/2 tsk kanel

Mandelcouscous

4 port couscous eller annat gryn
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
1 msk olivolja
50 g rostade mandelspån

Gör så här

00:05:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vilka härliga smaker! Jag fick 22 frikadeller, och med den storleken på dem så hade det nog räckt med 10 minuters koktid, men det smakade väldigt bra ändå! Tog dock mindre sambal, 1 msk känns lite väl starkt… Bytte couscous mot bulgur och det fungerade utmärkt, men jag tror couscous passar bäst till ändå!

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2883 KJ / 689 kCal
Fett23.7 g
Kolhydrater73.5 g
Protein40.3 g

Testa liknande recept

  • Kyckling couscous med mandelyoghurt
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscous (grundrecept)
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad