Glaserad lax med kryddig couscoussallad

5
2
Glaserad lax med kryddig couscoussallad

Festlig och njutbar glaserad lax med couscoussallad. Exotisk smak av chilifrukt, vindruvor, kryddor och mandelspån ger en härlig smak till couscousen. Fin balsamvinäger och lättstekt röd lök till laxen ger en härlig måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Glaserad lax med kryddig couscoussallad

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé med skinnet kvar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
2 rödlökar
3 msk socker
1 dl balsamvinäger

Couscoussallad

3 dl couscous
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 påse mandelspån (à 50 g)
juicen av 1/2 citron
20 vindruvor (gärna kärnfria)
1 röd chilifrukt
1 kruka persilja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar efter smak

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Marianne

2007-08-28

Glacering med rödlök och balsamvinäger var fantastisk till laxen. Passar även för dem som inte tycker om lök, för man kunde inte känna aden var gjord på lök snarae någon frukt. Passar till "gästmeny", så gott som det var.

Karin

2006-04-06

Skippa chilin om du inte vill ha det för starkt. Har du bråttom, vanlig couscous duger bra (utan tillägg)! Detta är en favorit här hemma, vi äter den minst en ggr i mån!