Glaserad lax med kryddig couscoussallad
Festlig och njutbar glaserad lax med couscoussallad. Exotisk smak av chilifrukt, vindruvor, kryddor och mandelspån ger en härlig smak till couscousen. Fin balsamvinäger och lättstekt röd lök till laxen ger en härlig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé med skinnet kvar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
2 rödlökar
3 msk socker
1 dl balsamvinäger
Couscoussallad
3 dl couscous
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 påse mandelspån (à 50 g)
juicen av 1/2 citron
20 vindruvor (gärna kärnfria)
1 röd chilifrukt
1 kruka persilja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar efter smak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Glacering med rödlök och balsamvinäger var fantastisk till laxen. Passar även för dem som inte tycker om lök, för man kunde inte känna aden var gjord på lök snarae någon frukt. Passar till "gästmeny", så gott som det var.
Marianne
2007-08-28Skippa chilin om du inte vill ha det för starkt. Har du bråttom, vanlig couscous duger bra (utan tillägg)! Detta är en favorit här hemma, vi äter den minst en ggr i mån!
Karin
2006-04-06