Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fem om dan-panna

Fem om dan-panna är en fräsch och vegetarisk rätt med mycket smak. Couscous, morötter, apelsin, kålrot, palsternacka och äpplen ger den här rätten ett härligt djup med intressanta och aromatiska smaker. Servera gärna pannan med en klick crème fraiche

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med buljongtärning och saft av pressad apelsin. Tillsätt couscous. Ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på i 5 minuter.
  2. Skölj och strimla purjolök, morötter, kålrot och palsternacka. Skölj, kärna ur och tärna äpplen.
  3. Fräs allt det gröna i olja tills det blir nästan färdiglagat men fortfarande glansigt. Salta, peppra och krydda med pressad vitlök och hackad basilika.
  4. Vänd ner couscousen i grönsaksröran. Servera med en klick lättcrème fraiche och bröd.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongtärningen. Byt couscous mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till en laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk saft av pressad apelsin
  • 3 dl couscous
  • 1 purjolök
  • 3 morötter
  • 1 bit kålrot
  • 1 liten palsternacka
  • 2 äpplen
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad basilika
  • lätt crème fraiche
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB