Frikadeller med currysås
Frikadeller med currysås är en smakrik och fyllig rätt med saftiga nötfärsfrikadeller och en utomordentligt god och delikat currysås. Lika gott till vardag som fest och barn brukar älska den här rätten. Servera gärna med ris, mango och russin.
Ingredienser
4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 l hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
Currysås
1 purjolök
1 grönt äpple
1 msk rapsolja
1 msk curry
1 dl lätt crème fraiche
1/2 msk majsstärkelse
1 tsk socker
salt och peppar
Till servering
ris
mango
russin
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd eller pofiber, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risdryck, byt ur crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3384 KJ / 809 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Frikadeller görs med kalvfärs, inget annat.
Peter
2022-02-14Jag undrar också var ugnen kommer med i bilden? Kanske för att vi ska hålla oss varma om knäna när vi lagar maten?
Ann-sofie
2009-08-12Varför ska jag sätta på ugnen. Rör färsen med salt tills den blir fast??? Är det inte något som gått fel här?
Maj-britt
2009-08-07