Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tortellini med kyckling och paprikasås

Det här receptet på tortellini med kyckling och paprikasås är en riktig höjdare med utsökta och ljuvliga smaker. Rätten passar lika bra till vardag som fest och du tillagar den på under 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn kycklingen i matfettet och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  3. Dela och kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka löken. Fräs lök och paprika i olivolja. Tillsätt hönsbuljong och crème fraiche och koka 8-10 minuter. Mixa såsen med en mixerstav och smaksätt med salt och peppar.
  4. Koka tortellini enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kycklingen med tortellini och paprikasås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: byt ut tortellinin mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt tortellinin mot pasta.
Gör äggfri: läs ingrediensförteckningen på tortellinin, byt ev ut mot äggfri pasta.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tvådelade kycklingfiléer
  • 4 port tortellini med tomat/mozzarella
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare