Italiensk rissoppgryta med kyckling

7
6
Italiensk rissoppgryta med kyckling

Sagolik italiensk rissoppgryta med mör kyckling. Det frästa riset ger soppan en annorlunda och matig karaktär och crème fraichen gör rissoppan krämig och utsökt.

Italiensk rissoppgryta med kyckling

Ingredienser

4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 msk olivolja
1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
4 kycklingfiléer
4 tomater
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
ev strimlad basilika eller bladpersilja till garnering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri lätt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut lätt crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Stek gärna kycklingen tillsammans med några skivor bacon så får soppan en god smakbrytning av rökt.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan kycklingen ersättas med bitar av quorn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sara

2020-10-05

Kanske en dum fråga... men ska riset kokas innan? 😂

Redaktionen ICAse

2020-10-06

Hej Sara! Vi skulle snarare säga att det är en bra fråga! Man brukar ju inte fräsa okokt ris. 😉 I detta recept ska riset alltså inte kokas utan fräsas okokt och sedan kokas. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

Jonna

2006-12-04

Jätte gott! Jag använde matlagningsgrädde i och det blev super gott!

Ellinor

2005-06-18

God o lättlagad, men det kan kanske vara lite mindre ris i. Jag använde vanlig Creme Fraich. Super god!

Näringsvärde per portion

Energi 2297 KJ / 550 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden