Italiensk rissoppgryta med kyckling

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
7
Italiensk rissoppgryta med kyckling

Sagolik italiensk rissoppgryta med mör kyckling. Det frästa riset ger soppan en annorlunda och matig karaktär och crème fraichen gör rissoppan krämig och utsökt.

Italiensk rissoppgryta med kyckling

Ingredienser

4 portioner
3 dl  långkornigt ris
1 msk  olivolja
1 l  hönsbuljong (tärning + vatten)
4   kycklingfiléer
4   tomater
2 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  salt
1 - 2 krm  peppar
ev strimlad basilika eller bladpersilja till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott

Kjell

2024-09-02

Kanske en dum fråga... men ska riset kokas innan? 😂

Sara

2020-10-05

Hej Sara! Vi skulle snarare säga att det är en bra fråga! Man brukar ju inte fräsa okokt ris. 😉 I detta recept ska riset alltså inte kokas utan fräsas okokt och sedan kokas. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-10-06

Jätte gott! Jag använde matlagningsgrädde i och det blev super gott!

Jonna

2006-12-04

Näringsvärde per portion

Energi2297 KJ / 550 kCal
Fett10.9 g

Testa liknande recept

Kycklingfyllda våffelmackor
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frikadeller med currysås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tacobiff med salsasås och sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax från ugnen med broccoli
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med potatis, kaviar och ägg
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga