Italiensk rissoppgryta med kyckling
Sagolik italiensk rissoppgryta med mör kyckling. Det frästa riset ger soppan en annorlunda och matig karaktär och crème fraichen gör rissoppan krämig och utsökt.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 msk olivolja
1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
4 kycklingfiléer
4 tomater
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
ev strimlad basilika eller bladpersilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 550 kCal
Fett10.9 g
Kommentarer
Mycket gott
Kjell
2024-09-02Kanske en dum fråga... men ska riset kokas innan? 😂
Sara
2020-10-05Hej Sara! Vi skulle snarare säga att det är en bra fråga! Man brukar ju inte fräsa okokt ris. 😉 I detta recept ska riset alltså inte kokas utan fräsas okokt och sedan kokas. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-06Jätte gott! Jag använde matlagningsgrädde i och det blev super gott!
Jonna
2006-12-04