Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk rissoppgryta med kyckling

Sagolik italiensk rissoppgryta med mör kyckling. Det frästa riset ger soppan en annorlunda och matig karaktär och crème fraichen gör rissoppan krämig och utsökt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs riset i olja.
  2. Häll på buljongen. Låt koka under lock ca 15 minuter.
  3. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och blanda i soppan. Låt koka ytterligare ca 10 minuter.
  4. Skölj och tärna tomaterna.
  5. Blanda ner tomater och crème fraiche i soppan och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppgrytan, gärna överströdd med hackad basilika eller persilja och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri lätt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut lätt crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Stek gärna kycklingen tillsammans med några skivor bacon så får soppan en god smakbrytning av rökt.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan kycklingen ersättas med bitar av quorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olivolja
  • 1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 tomater
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ev strimlad basilika eller bladpersilja till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2297 kJ / 550 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden