Sagolik italiensk rissoppgryta med mör kyckling. Det frästa riset ger soppan en annorlunda och matig karaktär och crème fraichen gör rissoppan krämig och utsökt.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri lätt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut lätt crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sara
2020-10-05Kanske en dum fråga... men ska riset kokas innan? 😂
Redaktionen ICAse
2020-10-06Hej Sara! Vi skulle snarare säga att det är en bra fråga! Man brukar ju inte fräsa okokt ris. 😉 I detta recept ska riset alltså inte kokas utan fräsas okokt och sedan kokas. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina
Jonna
2006-12-04Jätte gott! Jag använde matlagningsgrädde i och det blev super gott!
Ellinor
2005-06-18God o lättlagad, men det kan kanske vara lite mindre ris i. Jag använde vanlig Creme Fraich. Super god!