UNDER 45 MIN | Medel

Kryddig rödkål

Kryddig rödkål med mustiga äpplen, söta russin, het sambal oelek, syrlig citron och len honung. En vinnande favorit på julbordet. Kryddig rödkål passar även till skinka eller köttbullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken tunt. Strimla kålen och skär den i bitar. Kärna ur äpplena och skär dem i små bitar.
  2. Fräs löken, kålen och äpplena i smör i en stor stekpanna på svag värme ca 5 minuter.
  3. Lägg över i en gryta och tillsätt buljong, russin, sambal oelek, citronsaft, honung, salt och kanel.
  4. Låt allt koka i ca 10 minuter. Servera rödkålen ljummen eller kall till skinka, pastej och köttbullar.

Skinka, pastej och köttbullar är inte medräknat i näringsberäkningen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 klyfta rödkål (1 klyfta = ca 500 g)
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl russin
  • 1/2 - 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kanel

Näringsvärde
Per portion

Energi 832,2 kJ / 199,1 kCal