Kryddig rödkål
Kryddig rödkål med mustiga äpplen, söta russin, het sambal oelek, syrlig citron och len honung. En vinnande favorit på julbordet. Kryddig rödkål passar även till skinka eller köttbullar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 klyfta rödkål (1 klyfta = ca 500 g)
2 äpplen
2 msk smör
1 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl russin
1/2 - 1 tsk sambal oelek
2 tsk pressad citron
1 msk honung
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
Gör så här
Skinka, pastej och köttbullar är inte medräknat i näringsberäkningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi832.2 KJ / 199.1 kCal
Fett6.4 g
Salt2.17 g
Kolhydrater29.4 g
Protein2.5 g
Kommentarer
Smarrigt! Detta blir en ny favorit på julbordet!
Sigrid
2020-01-19Supergod, gjorde den första gången 2002 och den är återkommande varje år.
Elaine
2009-12-18Det bästa rödkålsrätten både jag och svärmor smakat. Den har definitivt kommit för att stanna på vårt julbord.
Helen
2003-12-22