Kryddig rödkål

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
4
Kryddig rödkål

Kryddig rödkål med mustiga äpplen, söta russin, het sambal oelek, syrlig citron och len honung. En vinnande favorit på julbordet. Kryddig rödkål passar även till skinka eller köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Kryddig rödkål

Ingredienser

4 portioner
2 rödlökar
1 klyfta rödkål (1 klyfta = ca 500 g)
2 äpplen
2 msk smör
1 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl russin
1/2 - 1 tsk sambal oelek
2 tsk pressad citron
1 msk honung
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel

Gör så här

Skinka, pastej och köttbullar är inte medräknat i näringsberäkningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Smarrigt! Detta blir en ny favorit på julbordet!

Sigrid

2020-01-19

Supergod, gjorde den första gången 2002 och den är återkommande varje år.

Elaine

2009-12-18

Det bästa rödkålsrätten både jag och svärmor smakat. Den har definitivt kommit för att stanna på vårt julbord.

Helen

2003-12-22

Näringsvärde per portion

Energi832.2 KJ / 199.1 kCal
Fett6.4 g
Salt2.17 g
Kolhydrater29.4 g
Protein2.5 g

Testa liknande recept

Biffwok med bambuskott i ostronsås
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokad rödkålssallad med kalvsylta
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med krispig rödkålsbulgur
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga