Kryddig rödkål

15
4
Kryddig rödkål

Kryddig rödkål med mustiga äpplen, söta russin, het sambal oelek, syrlig citron och len honung. En vinnande favorit på julbordet. Kryddig rödkål passar även till skinka eller köttbullar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Kryddig rödkål

Ingredienser

4 portioner
2
rödlökar
1
klyfta rödkål (1 klyfta = ca 500 g)
2
äpplen
2 msk
smör
1 1/2 dl
hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl
russin
1/2 - 1 tsk
sambal oelek
2 tsk
pressad citron
1 msk
honung
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
kanel

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället olja eller mjölkfritt margarin.

Under 45 minuter

Gör så här

Skinka, pastej och köttbullar är inte medräknat i näringsberäkningen.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Sigrid

1/19/2020

Smarrigt! Detta blir en ny favorit på julbordet!

Elaine

12/18/2009

Supergod, gjorde den första gången 2002 och den är återkommande varje år.

Helen

12/22/2003

Det bästa rödkålsrätten både jag och svärmor smakat. Den har definitivt kommit för att stanna på vårt julbord.

Näringsvärde per portion

Energi 832.2 KJ / 199.1 kCal
Fett 6.4 g
Salt 2.17 g
Kolhydrater 29.4 g
Protein 2.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept